Nieuwe Producten
Nieuwe Producten
Alle nieuwe producten
roestvrij staal

roestvrij staal

  Evek GmbH  

 (1834)    (1)    0

  metaal

         roestvrij staal   is een legering op ijzerbasis met verschillende legeringselementen. Het belangrijkste legeringselement dat corrosiebestendigheid biedt, is chroom (Cr). Roestvrij staal heeft meestal ook koolstof (C), silicium (Si), mangaan (Mn), zwavel (S) en fosfor (P) als toevoegingen. Veel roestvrij staalsoorten bevatten nikkel (Ni) als legeringselement, wat de corrosieweerstand en hittebestendigheid van staal verbetert; Molybdeen (Mo) en niobium (Nb), die de werktemperatuur van het staal verhogen; Cobalt (Co), wat de slijtvastheid van het materiaal verhoogt. Het belangrijkste voordeel en de belangrijkste kwaliteit van roestvrij staal is het vermogen om corrosie te weerstaan, wat terecht te danken is aan chroom.

De samenstelling van een roestvrijstalen legering verschilt in het chroomgehalte: hoe meer chroom, hoe sterker de "roestwerende" kwaliteit van de legering. Daarom is de hoeveelheid chroom in roestvrij staal altijd minimaal 10,5%. Wat is er uniek aan chroom? Vooral zijn reacties met zuurstof! In aanwezigheid van zuurstof vormt zich een dunne laag onoplosbaar chroomoxide op het oppervlak van het roestvrijstalen product. De oxidelaag vormt een roestvrije legering en voorkomt dat de elementen van de legering chemisch reageren en oxideren met het medium. En als het oppervlak van het product beschadigd raakt, wordt de film hersteld door de reactie van chroom met zuurstof in de omgeving. De volgende standaardproducten zijn gemaakt van roestvrij staal: roestvrijstalen buis, plaat, roestvrijstalen strip, roestvrije hoek, roestvrij gaas, roestvrije zeshoek, etc.

Roestvrijstalen strips - voor de productie van snijgereedschap: scharen, messen, etc. Roestvrij staal heeft hoge corrosiebeschermende eigenschappen, zodat deze rolvorm een lange levensduur heeft en geen frequent onderhoud vereist. De strip werd ook gebruikt in de bouw, architectuur, interieurontwerp voor de decoratie van verlaagde plafonds, kolommen.

Roestvrijstalen ronde staaf wordt gebruikt in de luchtvaart, machinebouw, chemie en voedingsindustrie en is een staaf met een cirkelvormige doorsnede. De diameter kan 10 tot 150 mm of meer zijn.

Roestvast plaatstaal wordt niet alleen veel gebruikt in de bouw, maar ook in de transport- en energiesector. De dikte kan verschillen: 0,5-75 mm. Het product is van hoge kwaliteit en heeft uitstekende corrosiewerende eigenschappen.

Roestvrijstalen buis - het meest populaire metalen product. Afhankelijk van de fabricagemethode en de technische parameters zijn alle ronde RVS buizen onderverdeeld in: naadloos en gelast. Er wordt weer onderscheid gemaakt tussen longitudinaal gelaste en spiraalgelaste buizen. Hooggelegeerde staallegeringen, die zijn gelegeerd met nikkel, molybdeen, titanium en andere elementen, dienen als materiaal voor de productie van dit type metaalproduct.

 • Corrosiebestendige ronde buizen zijn onderverdeeld in oppervlaktekwaliteiten: mat, gepolijst en spiegelglad. Met uitzondering van het uiterlijk van het oppervlak verschillen ze allemaal in prijsindicatoren en gebruikseigenschappen. Dankzij verschillende afwerkingsmethoden worden de mogelijkheden voor het kiezen van dit type product uitgebreid.
 • Buizen worden geclassificeerd op basis van hun beoogde gebruik in: speciaal en algemeen gebruik.
 • Corrosiebestendige ronde buizen aan de oppervlakte zijn onderverdeeld in: mat, gepolijst en spiegelglad. Met uitzondering van het uiterlijk van het oppervlak verschillen ze allemaal in prijsindicatoren en consumenteneigenschappen. Dankzij verschillende afwerkingsmethoden worden de mogelijkheden om voor dit type verhuur te kiezen steeds groter.
 • Je onderscheidt je naar de bedieningskarakteristieken van buiswalsen: speciaal en algemeen doel.
 • Afhankelijk van de wanddikte - dunwandige en dikwandige producten.

Alle producten zijn gelabeld. De markering van de roestvrijstalen buis met een ronde doorsnede komt overeen met de markering van de staallegering waaruit deze is gemaakt. Het eerste cijfer in de markering geeft het percentage (in honderdsten) koolstofstaal aan. De letters geven ook legeringadditieven aan en de cijfers geven hun procentuele equivalent in tienden aan. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar de etikettering van het meest populaire staal voor de productie van roestvrijstalen buizen en vele andere gewalste producten - 08X18H10 (analoog aan AISI 304). De staalsamenstelling bestaat uit 0,08% koolstof, 18% chroom en 10% nikkel.

Het toepassingsgebied van dit type gewalst staal is ongelooflijk groot: medische, chemische en energie-industrie (productie van pijpleidingen, tanks), voedingsindustrie. Roestvrij stalen buis - een materiaal voor de constructie van werktuigmachines, de productie van onderdelen voor ovenapparatuur, nutsvoorzieningen (verwarming, watervoorziening). In de bouw worden steeds vaker roestvrijstalen buizen gebruikt. Auto- en instrumentenbouw is niet mogelijk zonder roestvrijstalen buizen. Een dergelijke buis wordt ook gebruikt als grondstof voor de vervaardiging van geluiddempers, elementen van metallurgische ovens, warmtewisselaars, elektroden en onderdelen van vuurovens. De meest populaire roestvrijstalen buis gemaakt van AISI 304, AISI 321, AISI 430, AISI 201, AISI 316 en AISI 309.

Roestvrij staaldraad is een soort metalen rol die actief wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. De draad heeft een cirkelvormige doorsnede, hoewel er een draad is in de vorm van een ovale zeshoek of vierkant. De diameter van de roestvrijstalen draad varieert van 0,2 mm tot 14 mm. De belangrijkste materialen voor de productie van draad zijn gietijzer, staal, titanium, koper, nikkel, zink, aluminium en hun legeringen. Corrosiebestendige draad wordt gebruikt als plano voor de productie van veren, touwen, netten, elektroden, kabels, enz.

Zachte en harde roestvrijstalen draad op spoelen wordt veel gebruikt in verschillende industrieën en economieën. Het is gebruikt:

 • voor lassen - dankzij zijn eigenschappen zijn naden gelast met roestvrij staal betrouwbaar en hebben ze een lange levensduur;
 • in de chemische industrie - bij de productie van apparaten die werken in een chemisch agressieve omgeving;
 • in business - voor de productie van een groot aantal netwerken en filters.

Lasdraad - voor het lassen van alle soorten (automatische, mechanische en handmatige) voor oppervlaktebehandeling en voor de vervaardiging van elektroden. Lasdraad is onderverdeeld in de volgende categorieën: koolstofarme draad (kan verkoperd en niet verkoperd zijn); Legeringsdraad (verkoperd en niet verkoperd); hooggelegeerde draad.

Roestvrijstalen strips - een dunne, lange, rechthoekige plaat van roestvrij staal. Het is heel gemakkelijk om mee te werken en maakt het mogelijk om het materiaalverbruik te berekenen met minimale afvalnauwkeurigheid.

Bovendien is de roestvrijstalen strip, net als roestvrijstalen platen, bestand tegen agressieve omgevingen en temperaturen. Als de RVS strip is gemaakt van Aisi 304 staal, is dit nog steeds een mooie uitstraling en goede lasbaarheid. De roestvrijstalen strip is uitgerust met vrij goede indicatoren van slijtvastheid en sterkte. De grondstof voor de vervaardiging van een RVS-hoek, een RVS-pijp, RVS-kanalen en diverse RVS-onderdelen voor de voedingsmiddelen-, chemische en auto-industrie is een RVS-strip.

Roestvrijstalen hoek - een soort gevormd metaal dat wordt gerold uit een "G" -vormige roestvrijstalen mal. De corrosiebestendige hoek kan gelijkbenig en gelijkbenig zijn.

Gelijkbenige hoek - twee zijden van de hoek zijn even groot (breedte van de poten). Ongelijke benen - anders. Hoeken van roestvrij staal zijn gebogen of gewalst. Gebogen vormen met wanddiktes tot 2 mm zijn niet bestand tegen hoge belastingen en kunnen daarom slechts beperkt worden gebruikt. Door het lage gewicht is elke decoratieve roestvrije hoek geschikt voor gevel- en afdekwerkzaamheden in nieuwbouw of verbouwing.

Warmgewalste knuppels met zijdikte vanaf 3 mm verschillen in sterkte-eigenschappen en het mogelijke gebruik in belaste projecten. Hoeken zijn bestand tegen agressieve bedrijfsomstandigheden en staan daarom contact met vocht, logen en zuren toe. Ze tolereren ook temperatuurverschillen, behalve de brosheid van staal. Ze zijn daarom geschikt voor de productie van onderdelen in de auto- en machinegereedschappen. Actief in bedrijven in de voedings-, chemische en medische industrie.

Roestvrij zeshoek - een staaf met zes gelijke oppervlakken in dwarsdoorsnede. Het is gemaakt van roestvrij staal door warmwalsen of koud kalibreren. De maat van dit product wordt bepaald door de diameter van de cirkel die in de zeshoek staat en ligt meestal tussen 3 mm en 100 mm. De zeshoek dient als basis voor de productie van verbindingselementen, moeren, bouten en diverse machineonderdelen. Roestvrij zeshoek is vooral in trek bij hoogbouw, waar de normen het gebruik van materialen met minder betrouwbaarheid uitsluiten.

Corrosiebestendig vierkant - een staaf met een volledig profiel en een vierkante doorsnede. De meest voorkomende staalsoorten, AISI321, AISI304, AISI316, worden gebruikt om een roestvrijstalen vierkant te maken.

De afmetingen van het roestvrijstalen vierkant kunnen variëren van 5 mm tot 250 mm. Het gebruik ervan is wijdverbreid in de ruimtevaartindustrie, in de vliegtuigbouw en in de chemische industrie. Onlangs werd het roestvrijstalen vierkant AISI 304 gebruikt voor het interieur van huizen, jachten en andere ontwerpoplossingen. Door de eigenschappen van RVS heeft het vierkant een zeer hoge corrosiebestendigheid en is inzetbaar bij hoge en lage temperaturen in diverse agressieve omgevingen.

Roestvrijstalen elektroden zijn verbruiksartikelen die worden gebruikt om hooggelegeerde staalsoorten met speciale eigenschappen te lassen. Deze producten zijn gemaakt van roestvrij staaldraad met een dikte van 2 tot 5 mm, die is gecoat met een speciale samenstelling die zorgt voor de noodzakelijke thermische verwarming van de aangesloten oppervlakken. Met dergelijke roestvrijstalen elektroden kunnen verschillende soorten gelegeerd staal worden gelast.

De belangrijkste voordelen van RVS zijn:

 • Producten worden sterker. Ze worden betrouwbaarder en kunnen een lange levensduur van meer dan tien jaar hebben.
 • Hittebestendig. Producten zijn bestand tegen temperatuurschommelingen en zijn bestand tegen hoge temperaturen.
 • Producten worden resistent tegen omgevingsfactoren.
 • Producten zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen.
 • Producten zijn aantrekkelijk in termen van hun externe eigenschappen.
 • Producten zijn niet onderhevig aan roest en afzettingen.

VOEDSELINDUSTRIE:

Tegenwoordig is roestvrij staal, samen met glas en enkele andere synthetische materialen, een bijna onmisbaar materiaal voor de productie van apparaten voor het verwerken, opslaan en vervoeren van voedsel.

De in de voedingsindustrie gebruikte RVS-kwaliteiten zijn AISI 304 en AISI 316, staalsoorten met een groot aantal componenten in de legering zijn zelden nodig. Het goede uiterlijk van het oppervlak is erg belangrijk. Hiervoor is een standaard 2B-oppervlak voldoende, maar soms is polijsten noodzakelijk.

HUISHOUDELIJKE APPARATEN:

Roestvrij staal is een ideaal materiaal voor keukengerei. Staal is een materiaal dat geassocieerd wordt met een hoge levensstandaard en daarom zal het gebruik ervan in het dagelijks leven toenemen naarmate de levensstandaard toeneemt.

CHEMISCHE EN PETROCHEMISCHE INDUSTRIE:

Vrijwel alle containers, tanks, reactoren, leidingen en andere apparaten in de chemische industrie zijn gemaakt van austenitisch roestvrij staal. De minimaal toegestane markering is AISI 316L, staalsoorten met een molybdeengehalte tot 6% worden vaak gebruikt. Het kiezen van een roestvrijstalen kwaliteit is een moeilijke taak en vereist diepgaande kennis.

Pulp- en papierindustrie:

De meeste apparaten die in de papier- en pulpindustrie worden gebruikt, zijn gemaakt van AISI 316-staal met een molybdeengehalte van 3-6%. Moderne bedrijven en fabrieken in deze industrie gebruiken jaarlijks 3000-5000 ton roestvrij staal.

ELEKTRICITEIT:

Tegenwoordig wordt elektriciteit wereldwijd opgewekt door het verbranden van kolen, olie of gas. Roestvrij staal is hier ook vereist.

MILIEUBESCHERMING:

De moderne samenleving probeert het milieu niet te vervuilen. Oude fabrieken en energiecentrales worden buiten gebruik gesteld of verbouwd. Nieuwe fabrieken worden gebouwd in overeenstemming met milieueisen. Het verbruiksmateriaal is roestvrij staal.

TRANSPORTMACHINE BOUW:

De behoefte aan goederen en materialen is de laatste tijd aanzienlijk toegenomen. Om maximale ladingbeveiliging tijdens transport te garanderen, zijn speciale containers vereist.

De staalsoort AISI 316L wordt gebruikt voor hun productie. De transportsector is een enorme consumentenmarkt voor roestvrij staal.

 (1834)    (1)    0

Uw comment is succesvol verzonden. Bedankt voor de comment!
Laat een comment achter
Captcha
Facebook comments