Nieuwe Producten
Nieuwe Producten
Alle nieuwe producten
De meest gebruikte RVS merken

De meest gebruikte RVS merken

  Evek GmbH  

 (1486)    (2)    0

  metaal

Roestvrij staal is een sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen corrosie en zure omstandigheden. Tegenwoordig wordt dit materiaal veel gebruikt in de scheepsbouw, bij de productie van verschillende apparaten voor de chemische, textiel-, papier- en olie-industrie, bij de productie van apparaten voor keukens, bars, restaurants en voor de productie van kookgerei, bestek, opslagcontainers en andere keukenapparatuur. maakt gebruik van accessoires.

Roestvrij staal heeft verschillende voordelen:

  • duurzaam, bestand tegen mechanische schade;
  • heeft hoge antibacteriële eigenschappen en voldoet aan alle hygiënenormen;
  • makkelijk schoon te maken;
  • 100% recycling.

Laten we eens kijken naar de meest populaire soorten roestvrij staal:

AISI 200 . De combinatie van een hoog mangaan- en stikstofgehalte en voldoende nikkel geeft deze legering een uitstekende sterkte, stijfheid bij lage temperaturen en omgevingstemperatuur. Staal uit de 200e serie heeft een goede oxidatieweerstand, vergelijkbaar met AISI 301 bij temperaturen tot 800 ° C. Rangen AISI 201 en AISI 202. Dit staal is een relatief goedkope vervanging voor austenitisch chroom-nikkelstaal van de klassen AISI 321, AISI 304 en andere. Het is optimaal gelegeerd met chroom, nikkel, mangaan, koper en stikstof. De chemische samenstelling biedt een austenitische structuur, hoge sterkte en uitstekende ductiliteit.

Dankzij de nieuwste fabricagetechnieken en een uitgebalanceerde chemische samenstelling heeft het austenitische staal AISI 201 een hoge corrosiebestendigheid. Staal kan gemakkelijk plastisch worden vervormd, kan diepgetrokken en gelast worden met dezelfde uitrusting als austenitische standaardchroom-nikkelsoorten. Toepassingsgebieden voor AISI 200: vervaardiging van messen, keukenapparatuur, schalen, thermosflessen, vervaardiging van huishoudelijke apparaten: ovens, wasmachines, afzuigkappen, gootstenen, meubelproductie, vervaardiging van kantoor- en kastmeubelen, vervaardiging van leuningen en hekken.

AISI 304 . De meest populaire roestvrijstalen kwaliteit. De toegenomen vraag en het wijdverbreide gebruik zijn te danken aan de veelzijdigheid. AISI 304-staal heeft een hoge corrosiebestendigheid in agressieve omgevingen, een hoge oxidatieweerstand en uitstekende eigenschappen bij lage temperaturen. Het is vermeldenswaard dat het bestand is tegen de negatieve effecten van water (zout, zoet en leidingwater) en zure oplossingen in hoge concentraties (azijnzuur, mierenzuur, salpeterzuur). AISI 304 roestvrij staal is gelegeerd met nikkel, mangaan, koper en chroom, wat het een austenitische structuur, verhoogde sterkte en weerstand geeft in corrosieve omgevingen.

Het roestvrij staal AISI 304 (18 Cr-8 Ni) heeft brede toepassing gevonden vanwege de hoge oxidatieweerstand en hoge temperaturen: in de chemische en farmaceutische industrie; in de voedingsmiddelen-, melk- en brouwindustrie; in de geneeskunde (chirurgische apparatuur, injectienaalden); bij de vervaardiging van uitrusting en apparaten voor zeeschepen; bij het walsen van metalen (buizen, hoeken, platen, stroken, zeshoek); in olie (filternetwerk voor putten) en in mijnbouw; bij de vervaardiging van apparatuur voor werk in een chemische omgeving; bij de constructie van constructies waarvoor sterkte en een lange levensduur belangrijk zijn; in de textiel- en papierindustrie.

AISI 316 - Een verbeterde versie van AISI 304 met een molybdeengehalte, waarbij de laatste de corrosieweerstand van dit type roestvrij staal aanzienlijk beïnvloedt. De belangrijkste technische eigenschappen van deze legering bij hoge temperaturen zijn veel hoger dan die van analoge staalsoorten zonder molybdeen. Het toepassingsgebied van installatie, verwerkingsapparatuur, voedselcontainers, chemische industrie. Het wordt actief gebruikt in de olie- en gas-, chemische en scheepsbouwindustrie.

AISI 316L- staal vergelijkbaar met AISI 316 met een zeer laag koolstofgehalte. Bijzonder geschikt voor het vervaardigen van gelaste constructies. Het heeft een hoge weerstand tegen interkristallijne corrosie en wordt gebruikt onder temperatuuromstandigheden tot 450 ° C.

Toepassingsgebieden AISI 316L:   Gebruikt voor chemische apparaten, instrumenten die in contact komen met zeewater en de atmosfeer; Vervaardiging van apparaten voor het ontwikkelen van fotografische films; in voedselverwerkende fabrieken; Afvalolietanks.

AISI 316TI . De aanwezigheid van titanium (Ti), vijf keer het koolstofgehalte, heeft een stabiliserend effect wat betreft de afzetting van chroomcarbiden (Cr) op het oppervlak van de kristallen.

Toepassingsgebied van roestvrij staal AISI 316TI : Vervaardiging van industriële systemen voor: chemische industrie, voedingsindustrie, farmaceutische industrie, papierindustrie. Vervaardiging van buizen, tanks, containers en tanks voor: petrochemie, voedingsindustrie, farmaceutische industrie. Fabricage van warmtewisselaars, pompen voor verwarmingsapparaten.

AISI 310 . Hittebestendig austenitisch vuurvast staal. In een oxidatiemedium kan tot 1100 ° C en tot 1000 ° C meestal worden gebruikt in een reductiemedium, maar in ieder geval in een atmosfeer die minder dan 2 g zwavel (S) per 1 m3 bevat. AISI 310S is een koolstofarme versie van AISI 310 en kan worden gebruikt in omgevingen waar corrosie door gassen of condensaten op hoge temperatuur mogelijk is.

Roestvrijstalen gebieden van het merk AISI 310: Vervaardiging van systemen voor warmtebehandeling en hydrogenering, een warmtewisselaar voor ovens, vervaardiging van deuren, pennen, beugels, installatiecomponenten voor het omzetten van methaan, gasleidingen, verbrandingskamers, vervaardiging van verwarmingselementen en materiaal voor transportbanden van ovens, uitlaatpijpen van gasturbines en motoren.

AISI 321 . De staaleigenschappen zijn te danken aan het verhoogde titaniumgehalte. Corrosiebestendig en gemakkelijk te lassen. Het kan worden gebruikt bij temperaturen van 400 - 800 ° C. Toepassing - In de chemische en olieraffinage-industrie voor de fabricage van apparaten die bestand zijn tegen hoge temperaturen. Er is veel vraag naar staal voor de productie van naadloze buizen, lasapparatuur, buisverbinders - flenzen, T-stukken, bochten en overgangen.

AISI 410 . Martensitisch roestvrij staal. Het heeft een hoge slagvastheid, goede corrosiebestendigheid en hittebestendigheid. Het wordt gebruikt in producten die worden blootgesteld aan licht agressieve omgevingen (neerslag, waterige oplossingen van zouten van organische zuren), hoge temperaturen en waterige oplossingen.

Toepassingsgebied van roestvrij staal aisi 410: in het voedsel, Wijn- en verwerkende industrie. In producten die worden blootgesteld aan licht agressieve omgevingen. Voor de productie van technologische apparaten voor voedselproductie, evenals machineonderdelen en apparaten die in contact komen met voedsel.

AISI 420 . Martensitisch roestvrij staal, gekenmerkt door hoge slijtvastheid, taaiheid, weerstand tegen hoge temperaturen en corrosie. Vergeleken met AISI 410 heeft het een hoger koolstofgehalte, hogere slijtvastheid en hardheid. Toepassing - Voor de productie van onderdelen die worden gebruikt in licht agressieve omgevingen tot 450 ° C, voedselverwerkende apparatuur, snij- en meetinstrumenten, verwarmings- en scheidingsschermen, filters voor de productie van turbine-onderdelen en ketels. Het wordt ook gebruikt als buitenlaag in gelamineerd staal.

AISI 430 . Ferritisch zacht staal met een hoog chroomgehalte. Het is bestand tegen corrosie in zwavelhoudende omgevingen. Het is goed vervormd, buigt en wordt gebruikt bij tekenen en ponsen. Het heeft een goede sterkte en mechanische eigenschappen.

Toepassingsgebieden voor roestvrij staal van het merk AISI 430: Vervaardiging van warmtewisselingssystemen, verbindingselementen, rollen, bussen, vaten die werken in verdunde oplossingen van salpeterzuur, azijnzuur, citroenzuur, vaten die werken in oplossingen van zouten met oxiderende eigenschappen.

 (1486)    (2)    0

Uw comment is succesvol verzonden. Bedankt voor de comment!
Laat een comment achter
Captcha
Facebook comments