Nieuwe Producten
Nieuwe Producten
Alle nieuwe producten
AISI 304

AISI 304

  Evek GmbH  

 (2208)    (0)    0

  metaal

AISI 304

Een van de meest populaire staalsoorten is AISI 304. Het staal van deze kwaliteit behoort tot de austenitische groep. De austenitische groep wordt gekenmerkt door een hoge dichtheid en ductiliteit, evenals weerstand tegen corrosie en temperatuurveranderingen. Het koolstofgehalte in roestvrij staal van dit merk is niet hoger dan 0,08%, terwijl de coëfficiënt van chroom en nikkel varieert tussen 18 en 20% en 8 en 10,5%.

Het AISI-markeersysteem is ontwikkeld door het American Iron and Steel Institute en is een van de meest gebruikte markeersystemen ter wereld. Het wordt gebruikt om producten en grondstoffen te labelen voor invoer in landen in Azië en Oost-Europa, evenals voor nationale systemen.

Het type AISI 304 staal kenmerkt zich door de aanwezigheid van een dunne laag chroomoxide op het oppervlak. Deze laag beschermt het product betrouwbaar tegen corrosie, zelfs onder invloed van agressieve chemicaliën, voedingssoorten, water, grond, plotselinge temperatuurschommelingen, etc. In tegenstelling tot andere staalsoorten wordt AISI 304 roestvrij staal gelast zonder beperkingen. AISI 304 is een roestvrij staal met een laag koolstofgehalte. Vanwege de veelzijdigheid van de fysieke eigenschappen is dit type staal een van de meest populaire. AISI 304-staal wordt gebruikt om apparaten te vervaardigen die worden gebruikt in de horeca, de voedingsmiddelen- en de chemische industrie.

Samenstelling:

 • C 0,08% - het koolstofgehalte in de legering is 0,08%. Koolstof is het belangrijkste element in staal, het verhoogt de sterkte en geeft het metaal een goede hardheid.
 • Cr 18,0 - 20,0% - het chroomgehalte in de legering is 18,0 - 20,0%. Chroom is een grijs en wit glanzend hardmetaal. Chroom tast de hardbaarheid van staal aan, geeft de legering anticorrosieve eigenschappen en verhoogt de slijtvastheid.
 • Mn 2,0% - het mangaangehalte in de legering is 2,0%. Mangaan wordt gebruikt bij de staalproductie. Kan de hardheid van staal verhogen. Staalsoorten met een hoog mangaangehalte worden gebruikt om verschillende duurzame dingen te maken - rails, kluizen enzovoort.
 • NI 8,0 - 10,5% - nikkelgehalte in de legering - 8,0 - 10,5%. Nikkel verhoogt de corrosieweerstand van staal en kan de sterkte gemakkelijk vergroten.
 • Si 1,00% - het siliciumgehalte in de legering is 1,00%. Silicium verhoogt de sterkte en duurzaamheid van staal. Net als mangaan maakt het staal stabieler en betrouwbaarder.
 • P 0,045% - het fosforgehalte in de legering is 0,045%. Fosfor verwijst naar schadelijke technologische onzuiverheden in staal en legeringen. Het verhogen van de inhoud zelfs met een fractie van een procent, wat de kracht vergroot, vergroot ook de kwetsbaarheid. De schadelijke effecten van fosfor zijn bijzonder uitgesproken bij een verhoogd koolstofgehalte. De limieten van het fosforgehalte als technologische verontreiniging zijn 0,025 ... 0,045%.
 • S 0,03% - Het zwavelgehalte in de legering is 0,03%. Net als fosfor verwijst zwavel naar schadelijke technologische onzuiverheden in staal en legeringen. Door het zwavelgehalte te verhogen, worden de mechanische en fysicochemische eigenschappen van staal aanzienlijk verminderd, met name ductiliteit, taaiheid, slijtvastheid en corrosiebestendigheid. De limieten van het zwavelgehalte als technologische vervuiling zijn 0,035 ... 0,06%.

De aanwezigheid en een dergelijke behandeling van een dergelijk percentage legeringselementen geeft dit metaal de dringend noodzakelijke en nuttige eigenschappen.

Handige eigenschappen :

 • Langdurige weerstand tegen hoge of lage temperaturen. Het bereik van experimenteel verkregen toelaatbare temperaturen varieert van minus 200 ° C tot plus 650 ° C.
 • Hoge weerstand tegen langdurige blootstelling aan agressieve omgevingen (zout water, zure en alkalische oplossingen). Dat betekent een goede corrosiebestendigheid.
 • Zwakke magnetisatie. Dit kan worden bereikt door een speciale structuur en verwerkingsmethoden te creëren.
 • Verbeterde lasbaarheid
 • Verhoogde kracht
 • Goede vervormbaarheid van klasse 304 staal (AISI), wat succesvol vormen en buigen mogelijk maakt.
 • Hoge weerstand tegen oxidatie.
 • Bijna perfecte preventie van besmetting van producten die zijn opgeslagen in containers gemaakt van dit staal.
 • Uitstekende esthetiek en gemakkelijke reiniging na het aanbrengen van de vaat.
 • Breed scala aan toepassingen.
 • Andere voordelen zijn onder meer een lange levensduur van de producten van dit metaal en lage bedrijfskosten.

Staalfabrikanten verdelen het merk over het algemeen in drie hoofdklassen (kwaliteiten) op basis van hun trekvermogen:

 1. AISI 304 - belangrijkste variëteit
 2. AISI 304 DDQ (normaal en dieptrekken) - Mate van dieptrekken
 3. AISI 304 DDS (Extra Deep Drawing) - Extra Deep Drawing Grade

Als de dieptekening van de pers schoon is, wordt het werkstuk niet "geremd" en kan het materiaal vrij in de gereedschappen stromen. In de praktijk is dit zeer zeldzaam. Zo is er altijd een rekvormend element bij het tekenen van huishoudelijke artikelen.

De eigenschappen van het plaatmateriaal tijdens dieptrekken worden beschreven door de limietcoëfficiënt van trekken - LDR (de verhouding van de grootst mogelijke diameter van het monster tot het breekpunt tot de diameter van de pers).

Fysische eigenschappen AISI 304

 • Dichtheid 8,00 g / cm³
 • Smeltpunt 1450 ° C.
 • Thermische uitzetting 17,2 x10-6 / K
 • Elasticiteitsmodulus 193 GPa
 • Warmtegeleidingsvermogen 16,2 W / mK
 • Elektrische weerstand 0,072 x 10-6 ΩМ

Mechanische eigenschappen AISI 304

 • Druksterkte 210 MPa
 • Opbrengststerkte 210 MPa min
 • Treksterkte 520 tot 720 MPa
 • Spanning 45% min

Andere namen AISI 304

1.4301, SUS304, S30400, 304S15, 304S16, 304S31, EN58E

Levering formulieren

De belangrijkste leveringsvormen zijn: AISI 304 plaat, AISI 304 strips, AISI 304 staaf, AISI 304 buis, AISI 304 fittingen en flenzen. Dit type staal wordt gebruikt voor de fabricage van geprefabriceerde en gelaste metalen constructies, onderdelen van buisverbinders en huishoudelijke apparaten. Denk hierbij aan hekwerken aan balkons en trappen, keukenapparatuur, auto-uitlaatsystemen.

AISI 304-staal in de vorm van een plaat wordt verdeeld in koudgewalst en warmgewalst materiaal, wat wordt bepaald door het productieproces. Platgewalste producten worden verkocht als vellen / platen en spoelen. Het oppervlak wordt bepaald door de verwerkingsmethode en kan mat, gepolijst, spiegelglad zijn. AISI 304 plaatstaal wordt gebruikt voor het vervaardigen van elektrisch gelaste buizen, scharen en bouwconstructies. Het wordt niet blootgesteld aan corrosie op plaatsen met krassen of andere mechanische schade. Daaruit geproduceerde capaciteiten worden gebruikt voor opslag en transport van producten in de voedings- en chemische industrie (zwakke chemische reagentia).

Roestvrij staal AISI 304 kan rond, vierkant of rechthoekig zijn in de vorm van een buis . De fabricagemethode verdeelt de buizen in elektrisch gelaste en naadloze buizen. Net als bij platte producten hangt het uiterlijk van het oppervlak af van de verwerkingsmethode: mat, gepolijst, spiegelglad.

De roestvrijstalen band AISI 304 is de meest populaire op de markt. AISI gewalst staal is bestand tegen temperatuurschommelingen, heeft een grotere sterkte, taaiheid en elasticiteit en is goed bestand tegen oxidatie. Vanwege de betaalbare kosten en goede prestaties wordt roestvrijstalen strip veel gebruikt in de industrie en de bouw.

Rond materiaal gemaakt van roestvrijstalen wiel AISI 304 wordt vervaardigd in conventionele, hoge of hoge precisie. Het oppervlak van het product kan mat, gepolijst of spiegelglad zijn. Afhankelijk van de lengte onderscheiden lange producten zich van gemeten, meervoudige, gemeten en ongemeten lengtes. De productspecificaties voldoen aan de binnen- en buitenlandse kwaliteitsnormen. Rond materiaal AISI 304 heeft een hoge sterkte, corrosiebestendigheid en taaiheid. Gewalste producten van austenitisch staal zijn gemakkelijk te lassen en geschikt voor mechanische verwerking. Rond materiaal AISI 304 wordt gebruikt in de bouw voor de fabricage van constructies en verbindingselementen en in de machinebouw als onderdeel van mechanismen. Het produceert verschillende apparaten voor de voedings- en chemische industrie. Het wordt met succes gebruikt onder omstandigheden van agressieve omgevingsinvloeden, bijvoorbeeld in zeewater.

De 304 roestvrijstalen flenzen vormen een belangrijk onderdeel van de pijpleiding, die bedoeld is om een sterke en uiterst betrouwbare verbinding van de roestvrijstalen buis tot stand te brengen met de buisverbinders of met de technische apparaten van de voedings-, farmaceutische en chemische industrie.

Flenzen voor roestvrijstalen buizen hebben verschillende voordelen:

 • kan vaak en onmiddellijk worden geïnstalleerd en gedemonteerd, zonder noemenswaardige schade en defecten;
 •   Biedt een hoge afdichtingsgraad in stootvoegen met de mogelijkheid om verder aan te halen;
 • beschikken over een hoge sterkte en slijtvastheid;
 • toepasbaar in leidingsystemen onder hoge druk (10 - 100 atm);
 •   hebben een breed scala aan doorlopende gaten.

Fittingen gemaakt van 304 - onderdelen voor verbindingen, aftakkingen, pijpdraaien, aftakken van pijpen en overgangen naar andere diameters. Rechte fittingen voor buisverbindingen met dezelfde diameter en overgangsfittingen voor buisverbindingen met verschillende diameters. Roestvrijstalen fittingen worden gebruikt voor de installatie van verschillende buizen. Roestvrijstalen gelaste connectoren zijn de meest populaire en noodzakelijke apparatuur in productie. Het unieke ontwerp helpt ze om grote belastingen, verschillende temperatuurveranderingen en drukken te weerstaan.

Soorten lasfittingen:

 • RVS rondingen
 • Roestvrij      Tees
 • Roestvrij kruis
 • RVS flenzen
 • Roestvrij overgangen
 • Roestvrijstalen doppen

Deze roestvrijstalen fittingen worden geïnstalleerd door op buizen te lassen. Het enige verschil tussen naadloos en galvanisch gelast is de fabricagemethode. De roestvrije lasverbinding heeft het volgende doel:  

 •   Aftakking van het leidingsysteem
 •   Verander de manier waarop vloeistoffen in leidingen werken
 •   Aansluiting van verschillende buisdiameters

De volgende zijn vervaardigd uit AISI 304-staal : chemische apparaten, bunkers, koelspiralen, cryogene vaten, zuivelapparatuur, verdampers, bestek, schalen, apparatuur voor de voedingsindustrie, chirurgische apparatuur, scheepsapparatuur en hulpstukken voor kernschepen, filterschermen voor oliebronnen en koelapparatuur, papierindustrie, Drukvaten, fittingen, kleppen, toevoertrommels, pijpen, verven, textielapparatuur, tanks en containers voor een verscheidenheid aan vloeistoffen en vaste stoffen, industriële fabrieken in de mijnbouw, chemische, cryogene, voedings-, melk- en farmaceutische industrie.

 (2208)    (0)    0

Uw comment is succesvol verzonden. Bedankt voor de comment!
Laat een comment achter
Captcha
Facebook comments