Nieuwe Producten
Nieuwe Producten
Alle nieuwe producten
Titan Grade 5

Titan Grade 5

  Evek GmbH  

 (3290)    (4)    0

  metaal

Titan Grade 5

TITAN Grade 5: Dit is een legering van titanium, aluminium (6%), ijzer (maximaal 0,25%), vanadium (4%) en zuurstof (maximaal 0,2%), die het meest wordt gebruikt. Extra elementen verhogen de sterkte van de legering zonder de thermodynamische eigenschappen en stijfheid van puur titanium aan te tasten. Het is echter iets slechter dan puur titanium wat betreft corrosiebestendigheid, maar is zeer succesvol in omgevingen zoals zeewater, chlooroplossingen en zuren. Titan Grade 5 vormt in feite de basis voor 70% van het totale volume aan gesmolten titaniumlegeringen.

Gesmeed materiaal wordt gebruikt in de ruimtevaart, de geneeskunde en andere gebieden waar matige sterkte en goede taaiheid vereist zijn. En ook - hoge weerstand tegen corrosie. Er is veel vraag naar de fabricage van grote gelaste en geprefabriceerde vliegtuigconstructies, voor de fabricage van cilinders die onder interne druk werken in een breed temperatuurbereik van 196 tot 450 ° C en voor een aantal andere structurele elementen. Als gietelement wordt een gietlegering gebruikt.

Grade 5 titanium is een van de meest populaire legeringen in de titaniumindustrie en is goed voor bijna de helft van het wereldwijd gebruikte titanium. Deze term wordt gewoonlijk Ti-6AL-4V (of Ti 6-4) genoemd en verwijst naar de chemische samenstelling, die bestaat uit bijna 90% titanium, 6% aluminium, 4% vanadium, 0,25% (max.) IJzer en 0,2% (max.) zuurstof.

Belangrijke kenmerken

 •   Uitstekende sterkte-gewichtsverhouding
 •   Hogere weerstand tegen omgevingstemperatuur dan klasse 1 en 2
 •   Goede kruipweerstand tot 300 ° C
 •    Uitstekende corrosiebestendigheid in de meeste natuurlijke en veel industriële omgevingen
 •    Ongeveer de helft van de dichtheid van nikkellegeringen

Fysieke eigenschappen van Titan GRADE 5

 1. Legering van klasse 5 heeft een uitstekende ductiliteit en kan gemakkelijk worden vervormd bij verhitting. Level 5 titanium wordt vervaardigd in een gegloeide, technisch geharde staat. Het uitgloeien van de producten wordt uitgevoerd bij een temperatuur van 750 tot 800 graden en vervolgens gekoeld. Momenteel wordt besloten tot een ander temperatuurregime, dat 950 graden zal bereiken.
 2. Titanium heeft een hoge sterkte, een lage gevoeligheid voor waterstof, een lage gevoeligheid voor corrosie en een hoge verwerkbaarheid. Deze producten zijn licht en dit toont aan dat de lucht- en ruimtevaarttechniek dit materiaal nodig heeft. De constructie van grote metalen constructies vereist ook gewalste titaniumproducten. De reden hiervoor is het lage gewicht en de hoge sterkte.
 3. Titaniumproducten worden aangetast door zuurstof, waterstof en stikstof. Let vooral op bij het lassen. Titanium heeft een oppervlakte-alkydlaag die de legering beschermt tegen oxidatie bij blootstelling aan zuurstof.
 4. Alle GRADE 5 titaniumproducten zijn van hoge kwaliteit en duurzaam. Het is in bijna alle industrieën toegepast, van geneeskunde tot ruimte. Deze legering is een van de beste en meest praktische metalen die worden gebruikt in koelhuizen met relatief lage temperaturen. Alle dingen die van dit materiaal zijn gemaakt, worden als de meest betrouwbare beschouwd. De reden hiervoor is het lage gewicht, de sterkte, de taaiheid en de duurzaamheid van deze legering. Alle eigenschappen van het metaal hebben slechts één positieve kant en een volledig gebrek aan fouten. GRADE 5 is een technologische doorbraak met een geweldige toekomst.

De meest populaire producten zijn titaniumplaat en titaniumstaaf.

De titanium staaf (rond) is zeer geschikt voor warm werken en lassen. De lasnaad is qua sterkte en ductiliteit bijna hetzelfde als die van het basismetaal. Het wordt gemaakt door persen, smeden, rollen.

Titanium buizen van klasse 5 worden gebruikt in onbehandelde en geharde toestand. Een breed temperatuurbereik - van -196 tot +450 graden Celsius - breidt het toepassingsbereik van Grade 5 buizen uit. Dit product werkt bijzonder goed bij lage temperaturen. Zowel dikwandige titanium buizen van kwaliteit 5 voor machinebouw als dunwandige buizen voor kabels worden vervaardigd. Het lassen van titanium buizen van klasse 5 is onbeperkt. De eigenschappen van de lasnaad in termen van plasticiteit en sterkte komen bijna overeen met die van het basismateriaal. Dit levert zeer sterke pijpleidingen van dit merk van titanium.

Vanadium als legeringselement verhoogt niet alleen de sterkte van de legering van klasse 5, maar ook de ductiliteit. Titanium buizen van klasse 5 kunnen daarom worden vervormd in een thermisch onbehandelde toestand. Om de sterkte te vergroten, worden verharding en veroudering uitgevoerd volgens het gewenste temperatuurregime en met strikte inachtneming van de tijd.

Titanium buizen van klasse 5 worden veel gebruikt in:

 • Instrument technologie
 • Engineering,
 • Scheepsbouw,
 • Cryogenics
 • Vliegtuigconstructie
 • militaire uitrusting
 • speciale pijpleidingen.

Titaniumdraad wordt voornamelijk gebruikt voor het lassen van titaniumproducten op het gebied van raketwetenschap, ruimtevaarttechnologie, luchtvaart, scheepsbouw, chemische industrie en non-ferrometallurgie. Ondanks het feit dat de productiekosten van titaniumdraad hoog zijn, rechtvaardigen de kosten de hoge prestaties.

De titaniumfolie is bestand tegen verhitting tot 450 graden, heeft een hoge sterkte, paramagnetische eigenschappen en een hoge weerstand tegen corrosie. Titan is tijdens gebruik niet vervormbaar, heeft een uitzonderlijke prestatie, is zeer goed bestand tegen agressieve omgevingsinvloeden (wind, sneeuw, hagel, regen, ultraviolette straling en straling) en chemicaliën. Vanwege deze uitzonderlijke eigenschappen kan een titaniumfolie worden gebruikt als andere materialen niet voldoende betrouwbaar zijn. Bijvoorbeeld bij het bouwen van dragende constructies.

Titaniumplaat wordt voornamelijk gebruikt voor de fabricage van rompen en carrosseriedelen voor auto's, vliegtuigen, schepen en zelfs raketten. Door de actieve ontwikkeling van deze industrieën is de productie van titaniumplaten aanzienlijk gestegen.

 (3290)    (4)    0

Uw comment is succesvol verzonden. Bedankt voor de comment!
Laat een comment achter
Captcha
Facebook comments